تماس باما : 02165247966

ارتودنسی کودکان

ارتودنسی کودکان

همه چیز درباره ارتودنسی کودکان با ما همراه باشید : کودکان در طول رشد خود ممکن است با مشکلاتی دهانی نظیر کج شدن دندان، خارج شدن نامرتب آن‌ها و… مواجه شوند. رشد نامرتب دندان‌ها می‌تواند زیبایی دهان و دندان کودک را با مشکل مواجه کرده و باعث شود تا کودک با چالش‌هایی نظیر عدم اعتماد به نفس، آسیب به دهان و… رو به رو شود.

به همین دلیل لازم است تا در چنین شرایطی به سراغ بهترین روش درمان آمده و از تکنیک ارتودنسی کودکان استفاده شود. به منظور معرفی این روش با ما همراه باشید.

هدف از درمان ارتودنسی کودک

هدف اصلی از سیم کشی دندان کودکان ، مرتب و کاربردی کردن موقعیت قرارگیری دندان‌ کودکان است. هم راستایی دندان و بخشی از موقعیت فک باید به نحوی باشد که فک‌ها و دندان‌ها به درستی در یک راستا قرار گرفته و بتوانند به درستی عمل کنند.

هدف از درمان ارتودنسی کودک

توجه به این موضوع باعث ارتقای سلامت دهان و سلامت عمومی بدن شده و همچنین با طی کردن مراحل درمان ارتودنسی، کودک شما می‌تواند لبخندی جذاب را نیز داشته باشد.

هدف از درمان ارتودنسی کودکان این است که فرزند شما بتواند با دندان‌های خود به خوبی گاز بگیرد، بجود و گفتار واضحی نیز داشته باشد. همچنین دندان‌های صاف کمتر مستعد پوسیدگی، بیماری لثه و آسیب دیدن هستند.

هنگامی که دندان‌ها به درستی در کنار هم قرار می‌گیرند، ظاهر آن‌ها نیز زیبا شده و لبخند کودک شما بسیار جذاب خواهد بود. در کنار این مسائل، بهبود وضعیت دندان‌ها به افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس کودک کمک می‌کند.

پیشنهاد می شود یک جلسه مشاوره رایگان و یزیت در کلینیک دکتر خطیبی متخصص ارتودنسی داشته باشید 

دلایل به وجود آمدن مشکلات مربوط به دندان کودکان

والدینی که قصد دارند تا از طریق سیم کشی دندان کودکان مشکلات دهان فرزند خود را برطرف کنند، این سوال را مطرح می‌کنند که چه دلایلی باعث می‌شود که دندان‌های کودکان به درستی رشد نکرده و نامرتب شوند؟

اکثر مشکلات مربوط به دندان‌های کودکان که نیاز به ارتودنسی دارند ارثی هستند. با این وجود انجام کارهایی مثل مکیدن انگشت شست یا سایر انگشتان در دوران نوزادی، بیماری‌های دندانی، بلع غیرطبیعی، بهداشت نامناسب دندان، از دست دادن زود هنگام یا دیررس دندان‌های شیری، وارد شدن آسیب به دندان، تغذیه نامناسب و… نیز از دیگر مواردی هستند که باعث می‌شوند وضعیت دندان‌های کودکان به نحوی شوند که نیاز به ارتودنسی داشته باشند.

در صورتی که کودک شما با مشکلاتی نظیر رشد نامرتب دندان مواجه است، باید سریعاً برای حل این مسئله اقدام کنید، چرا که دندان‌های کودک شما با رشد کردن فرزندتان به هیچ عنوان صاف نمی‌شود و باید حتماً از ارتودنسی کودکان استفاده کنید.

انجام ندادن ارتودنسی کودکان باعث می‌شود تا در آینده وضعیت دندان‌های فرزندتان بدتر شده و با بزرگ‌تر شدن درمان او دشوارتر خواهد شد. همچنین مشکلات درمان نشده ممکن است در آینده باعث ایجاد پوسیدگی دندان، بیماری لثه، شکستگی دندان‌های جلویی و از بین رفتن بافت استخوانی شود که دندان‌ها را در جای خود نگه می‌دارد.

بهترین سن ارتودنسی کودکان

بهترین سن ارتودنسی کودکان

به صورت کلی سن خاصی به عنوان بهترین زمان ارتودنسی وجود ندارد و این مسئله به پارامترهای مختلفی وابسته است. با این وجود در حالت ایده آل، کودکان باید 6 یا 7 سال داشته باشند تا بتواند به درستی اقدام به ارزیابی وضعیت دندان آن‌ها کرد و مراحل درمان ارتودنسی را انجام داد.

در سن 6 یا ۷ سالگی، کودکان در دهان خود ترکیبی از دندان‌های شیری و دائمی دارند. به همین دلیل معاینه کودک در چنین سنی باعث می‌شود تا دندانپزشک وضعیت دندان‌های دائمی که جای دندان‌های شیری را می‌گیرند بررسی کرده و با توجه به رشد صورت و فک‌ها متخصص ارتودنسی اعلام می‌کند که فرزندتان نیاز به درمان دارد یا خیر؟ در صورتی که نیاز به درمان باشد، سیم کشی دندان کودکان با استفاده از ابزاری به نام بریس انجام می‌شود.

بریس ابزاری است که در طول درمان ارتودنسی بر روی دندان‌های کودک نصب شده و با وارد کردن فشار به دندان‌ها باعث می‌شود تا آن‌ها مرتب شده و به سر جای خود باز گردند.

همچنین اگر فرزند شما بزرگ‌تر از 7 سال است، باز هم برای معاینه دیر نیست و می‌توان مراحل درمان را در سنین بالاتر نیز آغاز کرد. اکثر افراد ارتودنسی دندان‌های خود را از سن 9 تا 16 سالگی شروع می‌کنند و در این بازه سنی نیز ارتودنتیست‌ها می‌توانند مشکلات دندان‌های شما را برطرف کنند.

پیشنهاد می‌شود برای بررسی وضعیت دندان‌های کودک خود به سراغ یک دندانپزشک متخصص رفته و از او بخواهید تا مشخص کند که آیا نیاز است تا درمان ارتودنسی بر روی دندان‌های کودکان آغاز شود یا خیر؟

انواع مختلف بریس برای ارتودنسی کودکان

بریس‌ها به طور کلی در سه نوع وجود دارند:

  • بریس‌های فلزی یا پلاستیکی که به دندان‌ها چسبانده می‌شوند
  • بریس‌های لینگوال که به پشت دندان‌ها متصل می‌شوند و از دید پنهان هستند
  • بریس‌های نامرئی و شفاف که از به سختی قابل مشاهده هستند.

از آن جایی که ممکن است برخی از افراد علاقه مند به قرارگیری بریس‌های فلزی بر روی دندان‌های کودکشان نباشند، امروزه شاهد تولید محصولات دیگری نظیر بریس لینگوال و بریس شفاف نیز هستیم.

مراقبت از دهان در دوران ارتودنسی کودکان

توجه به وضعیت دهان و دندان کودکان در دورانی که بریس بر روی دندان‌های کودک نصب می‌شود، اهمیت بسیار زیادی دارد. متاسفانه برخی از والدین به این مسئله توجه ندارند و این موضوع باعث می‌شود تا در طولانی مدت آسیب بسیار زیادی به دندان کودکان وارد شود.

برای مراقبت از دهان در دوران سیم کشی دندان کودکان باید مطمئن شوید که فرزند شما بعد از میل هر وعده غذایی با خمیر دندان حاوی فلوراید و مسواک نرم دندان‌های خود را تمیز کند. پاک کردن بریس در این مرحله اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا غذا به راحتی به بریس‌ها چسبیده و در طولانی مدت آسیب بسیار زیادی به دندان‌ها می‌زند. همچنین کودک شما باید روزانه بین دندان‌ها و بریس‌ها را نخ دندان بکشد.

مراقب از دهان در دوران ارتودنسی کودکان

پیشنهاد می‌شود که هر 3 یا 4 ماه یک بار اقدام به خرید مسواک جدید برای کودکتان کنید، زیرا پس از گذشت این زمان مسواک فرسوده شده و به خوبی دندان‌ها را تمیز نمی‌کند. می‌توان از واترجت دندان یا شستشوی دهان برای از بین بردن مواد غذایی و باقی مانده غذا از بین دندان‌ها، بریس‌ها و سیم‌ها استفاده کرد.

متخصصین توصیه می‌کنند که پس از قرار دادن بریس بر روی دندان کودکان، مصرف قند و نشاسته آن‌ها را محدود کنید، زیرا مواد زائد باقی مانده از این نوع غذاها ممکن است به اسیدهای مضر تبدیل شده و باعث پوسیدگی دندان شوند. نشانه چنیین مشکلی ایجاد لکه‌های سفید در اطراف بریس‌ها هستند.

همچنین کودک شما باید از خوردن تنقلات سفت یا چسبناکی که به بریس‌ها می‌چسبند خودداری کند. ذرت بو داده، چوب شور، آب نبات سفت، آجیل و غذاهای چسبنده مانند آدامس، کارامل و سایر آب نبات‌های جویدنی از مهم‌ترین این تنقلات هستند.

قیمت ارتودنسی کودکان

هزینه و قیمت ارتودنسی کودکان با توجه به نوع و میزان کالری که باید بر روی دندان‌ها انجام می‌شود، تعیین می‌شود. همچنین نوع بریس مورد استفاده، شرایط دندان و… از مهم‌ترین مواردی هستند که بر روی قیمت ارتودنسی کودکان اثر گذار هستند.

به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که پیش از آغاز ارتودنسی حتماً از پزشک متخصص بخواهید تا هزینه این روش درمانی را به شما اعلام کند. پیشنهاد می شود مقاله قیمت ارتودنسی را مطالع کنید

آیا امکان حساسیت به بریس وجود دارد؟

برخی کودکانی که به فلزاتی مانند نیکل حساسیت دارند ممکن است به بریس حساسیت نشان بدهند. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، دندانپزشک از مواد دیگری به جای بریس فلزی استفاده می‌کند.

از سوی دیگر برخی از کودکان ممکن است به دستکش‌های لاتکسی که توسط متخصص ارتودنسی و دستیاران استفاده می‌شود حساسیت داشته باشند. اگر کودک شما حساسیت به لاتکس دارد باید به دندانپزشک اطلاع دهید تا از دستکش‌های غیر لاتکس استفاده کند.

همچنین باید بدانید که بریس‌ها گاهی اوقات می‌توانند لثه‌های کودک را تحریک کنند و باعث تورم آن شوند. این یک واکنش آلرژیک نیست، اما والدین در صورت شدید شدن، نیاز است تا از دندانپزشک بخواهید تا وضعیت دهان کودک را بررسی کند.

نتیجه گیری

در این مطلب نگاهی به ارتودنسی کودکان انداخته و تلاش کردیم تا مهم‌ترین اطلاعاتی که شما به عنوان والدین، پیش از سیم کشی دندان کودکان باید بدانید را به شما ارائه دهیم.

توجه به این نکات باعث می‌شود تا والدین با آگاهی و آسودگی بیشتری به سراغ متخصص ارتودنسی آمده و درمان کودک خود را به سرعت آغاز کنند.

سوالات متداول

به صورت کلی اصلی‌ترین مرحله در ارتودنسی زمانی است که بریس بر روی دندان کودک شما قرار می‌گیرد. ممکن است زمانی که بریس‌ها را برای اولین بار تنظیم می‌شوند کودک شما درد داشته باشد. در چنین شرایطی هر گونه درد را می‌توان با مصرف استامینوفن تسکین داد. همچنین، اگر بریس‌ها باعث تحریک دهان کودک شما شوند، متخصص ارتودنسی ممکن است از موم‌های مخصوصی برای پوشاندن نواحی تیز بریس‌ها استفاده کند.

طول درمان ارتودنسی کودکان متفاوت است و این مسئله به مشکل دندان، میزان همکاری کودک با دکتر و رشد فرزند شما وابسته است. با این وجود می‌توان گفت که به طور معمول ارتودنسی بین 18 تا 36 ماه طول می‌کشد و در طی این مدت کودک باید از بریس استفاده کند.

5/5 - (1 امتیاز)