تماس باما : 02165247966

ارتودنسی بزرگسالان

ارتودنسی بزرگسالان

همه چیز درباره ارتودنسی بزرگسالان در این مقاله همراه باشید تا نکات جالبی را بررسی کنیم : بسیاری از افراد فکر می‌کنند که ارتودنسی تنها برای کودکانی است که وضعیت دندان آن‌ها نامناسب بوده و دندان‌هایشان به شکل نامرتبی شکل گرفته‌اند. این در حالی است که ارتودنسی هیچ محدودیت سنی ندارد و حتی افرادی که سن بالایی داشته و دندان‌هایشان به صورت کامل شکل گرفته است نیز می‌توانند از طریق ارتودنسی بزرگسالان این روش درمان را طی کرده، از این طریق دندان‌های خود را مرتب کرده و جلوه فوق العاده‌ای به صورت و دندان خود بدهند. به منظور بررسی ارتودنسی بزرگسالان و ارائه اطلاعات کامل نسبت به مراحل ارتودنسی بزرگسالان با ما همراه باشید.

بریس‌ها در ارتودنسی بزرگسالان

یکی از اصلی‌ترین تجهیزاتی که به منظور ارتودنسی از آن استفاده می‌شود، بریس‌ها هستند. بریس‌ها ابزارهایی هستند که در گام اول مراحل ارتودنسی بزرگسالان بر روی دندان‌ها نصب شده و از طریق وارد کردن فشار به دندان‌ها باعث می‌شود تا موقعیت قرارگیری آن‌ها اصلاح شده و دندان‌ها به درستی در جای خود قرار بگیرند.

اگرچه بریس‌ها اغلب در دوران کودکی مورد استفاده قرار می‌گیرند اما از آنجایی هیچ محدودیتی به عنوان سن مناسب برای ارتودنسی بزرگسالان وجود ندارد باید گفت که بریس‌ها فقط برای ارتودنسی کودکان نیست و هر شخصی می‌تواند از آن‌ها استفاده کنند. بریس‌ها در واقع برای کسانی هستند که به بهبود دندان‌های خود علاقه دارند و قصد دارند تا از طریق درمان ارتودنسی بزرگسالان به این هدف دست پیدا کنند.

البته باید بدانید که در حال حاضر شاهد انواع مختلفی از بریس‌ها هستیم که شما می‌توانید پس از مشورت با متخصص ارتودنسی گزینه مناسب را انتخاب کنید. به عنوان مثال اگر علاقه‌ای ندارید که از بریس فلزی استفاده کنید، می‌توانید به سراغ بریس سرامیکی و نامرئی بروید.

هدف از ارتودنسی بزرگسالان

 

هدف از ارتودنسی بزرگسالان

هدف از درمان ارتودنسی بهبود ظاهر دندان‌ها و کمک به صاف کردن دندان‌هایی که بیش از حد کج یا بیرون زده هستند ( زیبایی ) . ارتودنسی باعث می‌شود تا سلامت کلی دهان شما بهبود پیدا کند. ( سلامت و تنفس )

عدم توجه به وضعیت و موقعیت قرارگیری دندان‌ها باعث می‌شود که خطر ابتدا به مشکلات لثه و پوسیدگی دندان‌ها افزایش پیدا کند.( جلوگیری از بیماری های دهان )

نحوه مسواک زدن و نخ دندان کشیدن در مراحل ارتودنسی بزرگسالان

نخ دندان کشیدن به خودی خود سخت بوده و بسیاری از افراد به همین دلیل در طول روز از نخ دندان استفاده نمی‌کنند. این در حالی است که در طول درمان ارتودنسی لازم است تا حتماً برای تمیز کردن بریس‌ها اقدام به کشیدن نخ دندان کنید. البته برای افرادی که بریس دارند، نخ دندان کشیدن روزانه دشوارتر از حالت معمولی است زیرا بریس‌ها معمولاً در مسیر نخ دندان قرار می‌گیرند و دسترسی به نقاط خاص موجود در بین دندان‌ها را دشوار می‌کند.

همچنین در دوران ارتودنسی لازم است تا پیش از مسواک زدن قسمت‌هایی از بریس‌ها را که قابلیت جا به جایی دارند بردارید تا بتوانید دندان را به خوبی مسواک بزنید و سپس دهان خود را بشویید.

هنگام استفاده از نخ دندان، می‌توانید از نخ‌های مخصوص ارتودنسی استفاده کنید که کمتر در بریس‌های گیر کرده و از بین می‌روند. قبل از کشیدن نخ دندان بین یک جفت دندان، نخ را با دقت زیر سیم اصلی بریس بکشید. همچنین در صورت امکان باید بریس‌ها را بردارید و سپس از نخ دندان استفاده کنید.

نخ دندان کشیدن روزانه

رژیم غذایی در طی مراحل ارتودنسی بزرگسالان

در حالی که داشتن بریس باعث می‌شود که مصرف برخی از غذاها برای شما دشوار باشد، با این حال قرارگیری بریس بر روی دندان به این معنا نیست که شما باید در طول دوره درمان تنها از غذاهای خاصی استفاده کنید.

دانستن این که چه غذاهایی را باید یا نباید با بریس‌های خود بخورید، به شما کمک می‌کند پس از اتمام درمان ارتودنسی به نتایج مطلوب برسید.

به منظور بررسی این رژیم‌های غذایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • میوه‌ها: در دوران ارتودنسی باید میوه‌های نرم را میل کنید. همچنین باید میوه‌های سفت مانند سیب را به قطعاتی تقسیم کنید که راحت‌تر جویده شوند.
  • سبزیجات: از میل کردن سبزیجات سفت و خام مانند هویج خام، گل کلم و کلم بروکلی خودداری کنید. برای داشتن یک رژیم غذایی سالم باید از انواع سبزیجات استفاده کنید، بنابراین پیشنهاد می‌شود از سبزیجات خام نرم تری مانند سبزیجات برگ دار استفاده کنید. همچنین سبزیجات سفت را می‌توانید بپزید یا بخارپز کنید تا بافت نرم تری داشته باشید.
  • غلات: مصرف غلاف اهمیت بسیار زیادی دارد باید این حال گاهی اوقات غلات کامل می‌توانند در بریس‌های شما گیر کنند. به همین دلیل برای جویدن راحت‌تر غلات‌ها باید آن‌ها را تکه تکه کنید.
  • لبنیات: شما می‌توانید با خیال آسوده اکثر محصولات لبنی را در دوران ارتودنسی میل کنید، اگر چه برخی از انواع پنیرها می‌توانند زیر بریس‌های شما گیر کنند.
  • گوشت: خوردن گوشت از استخوان می‌تواند به بریس‌های شما آسیب رسانده و آن‌ها را با مشکل مواجه کند. به همین دلیل لازم است تا گوشت را از استخوان خارج کنید، آن را به قطعات کوچک‌تر برش دهید و برش‌های نرم را انتخاب کنید.
  • آجیل: آجیل‌ها به نحوی هستند که می‌توانند در بریس‌های شما گیر کنند و سیم‌ها را خم کنند. به همین دلیل لازم است تا از مصرف آجیل در دوران ارتودنسی بزرگسالان خودداری کنید
  • آب نبات: هنگام استفاده از بریس باید از میل کردن آب نبات‌های چسبناک و سفت خودداری کنید.

به صورت کلی می‌توان گفت که مواد غذایی سفت و چسبنده مواردی هستند که نباید به هیچ عنوان آن‌ها را در زمان ارتودنسی میل کنید.

مراحل ارتودنسی بزرگسالان

پیش از آن که بخواهیم شما را با مراحل ارتودنسی بزرگسالان آشنا کنیم، باید به این موضوع اشاره کنیم که هیچ محدودیتی به عنوان سن مناسب برای ارتودنسی بزرگسالان وجود ندارد. این موضوع به شما کمک می‌کند تا بتوانید تا در هر زمانی از این روش درمانی استفاده کنید.

پس از بررسی سن مناسب برای ارتودنسی بزرگسالان، اگر بخواهیم شما را با مراحل انجام این کار آشنا کنیم، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

معاینه اولیه

اولین مرحله ارتودنسی این است که متخصص ارتودنسی وضعیت فعلی دندان‌های شما را بررسی کرده و مشخص کند که چه نوع ارتودنسی و بریسی باید بر روی دندان‌های شما اعمال شود.

متخصص ارتودنسی در معاینه اولیه وضعیت دندان‌های شما را ارزیابی کرده و سپس اقدام به تنظیم برنامه درمانی شما می‌کند.

مراحل ارتودنسی بزرگسالان

مشاوره و طرح درمان

پس از معاینه اولیه، پزشک متخصص ارتودنسی در مورد روند درمان با شما صحبت کرده و بیان می‌کند که با توجه به وضعیت دندان‌های شما چه خطراتی ممکن است پیش رویتان وجود داشته باشد.

سپس یک برنامه درمانی برای شما تنظیم می‌شود و شما فرصت دارید تا هر سوالی دارید از متخصص بپرسید و از این طریق دید کاملی نسبت به این فرآیند داشته باشید.

درمان ارتودنسی با توجه به مشکلات دندان‌های شما تعیین می‌شود. به همین دلیل لازم است تا پزشک به صورت کامل طرح درمان شما را مشخص کند.

معاینات دندانپزشکی در طول درمان

پس از قرارگیری بریس بر روی دندان لازم است تا در طول دوره درمان ارتودنسی خود برای معاینات منظم هر شش ماه یک بار به دندانپزشک خود مراجعه کنید. این مسئله به افزایش شانس شما برای دستیابی به بهترین نتایج ممکن کمک کرده و باعث می‌شود تا روند درمان شما به بهترین شکل ممکن طی شود.

مدت زمان درمان ارتودنسی بزرگسالان

طول درمان ارتودنسی بزرگسالان به پارامترهای مختلفی وابسته است ولی می‌توان گفت که به صورت کلی، درمان آن می‌تواند بین 6 تا 24 ماه طول بکشد. این زمان بر اساس پیچیدگی مشکل دندان‌های شما، نوع خاص درمان انتخاب شده و همچنین با توجه به سطح همکاری شما متفاوت خواهد بود.

حرف آخر

در این مطلب نگاهی به ارتودنسی بزرگسالان انداختیم. در صورتی که قصد دارید تا از این روش درمانی برای حل مشکلات دندان‌های خود استفاده کنید، پیشنهاد ما این است که حتماً به نکات گفته شده در این مطلب توجه داشته باشید.

در انتها نیز لازم به ذکر است که هزینه ارتودنسی بزرگسالان ثابت نبوده و به پارامترهای مختلفی وابسته است. به همین دلیل لازم است تا هزینه انجام این کار را از پزشک متخصص بپرسید تا پیش از درمان از هزینه انجام این کار مطلع شوید.

به صورت کلی تمام هزینه های ارتودنسی به صورت اقساط پرداخت می شود و با هر جلسه مراجعه شما حساب خواهد شد

مسلما بهترین سن برای ارتودنسی کودکی می باشد ولی بزرگسالی با مشاوره درست توسط متخصص ارتودنسی میتوانیددرمان را انجام دهید

به این محتوا امتیاز دهید