ارتودنسی اینویزیلاین، در دندان پزشکی برای مرتب و صاف کردن دندان به کار میرود.
در ارتودنسی اینویزیلاین از سیم ارتودنسی استفاده نمیشود اما از پلاک های بیرنگ و شفاف مبتنی بر شرایط دهان بیمار استفاده میشود. این روش بدون درد بوده و به سهولت میتوان پلاکها را درون دندانهای بیمار جایگذاری نمود. ارتودنسی نامرئی متحرک میباشد. به عبارت دیگر زمان خوردن، نوشیدن یا تمیز کردن دندانها، میتوانید آنها را از دهان خود خارج کنید و مجدد بر روی دندانهایتان جایگذاری نمایید.
کسانی که میخواهند دندانهایشان در طول درمان ظاهری زیبا داشته باشد استفاده میشود. این ارتودنسی از یک دست قالب شفاف تشکیل شده است که کاملا غیر قابل مشاهده است و لبخندی را به شما هدیه میدهد که همیشه میخواستید. در ارتودنسی اینویزیلاین با استفاده از تکنولوژی تصویربرداری پیشرفته، طرح درمان شما را نمایش میدهند، از اولین محل قرارگیری دندان تا محل قرارگیری نهایی دندانها.
مدت زمان لازم برای قرارگیری بر روی دندان ها چقدر است ؟
این نوع ارتودنسی باید 20 تا 22 ساعت در یک روز برای گرفتن نتیجه بهتر روی دندانها قرار بگیرد و فقط زمانی که میخواهید غذا بخورید، مسواک بزنید یا از نخ دندان استفاده کنید میتوانید آنها را در بیاورید.
چه افرادی به ارتودنسی نیاز دارند؟ در چه زمان یا سنی می توان از ارتودنسی اینویزیلاین استفاده کرد
این که چه افرادی به طور قطعی نیاز به این درمان دارند امری است که فقط یک دندانپزشک متخصص ارتودنسی میتواند به درستی تشخیص دهد. مراحل تشخیص نیز شامل تاریخچه کامل پزشکی و دندانپزشکی فرد، تصویربراری و معاینه دقیق است. اما در صورتی که هرکدام از مشکلات زیر در دندانهای شما وجود داشته باشد، به احتمال زیاد نیاز به درمان ارتودنسی خواهید داشت.
OVERBITE
این حالت به زمانی گفته میشود دندانهای فک بالا جلوتر از حالت معمول باشند.
UNDERBITE
در این حالت دندانهای فک پایین بسیار جلوتر از دندانهای فک بالا قرار گرفته و دندانهای بالایی بیش از حد عقب هستند.
SPACING
به فاصله زیاد میان دندانها گفته میشود که میتواند به دلیل از دست رفتن یک دندان و یا رشد ناقص دندانها به وجود بیاید.
OPEN BITE
این مشکل به نام خط میانی نابهجا نیز معروف است، زمانی اتفاق میافتد که خط میانی دندانهای بالا و پایین با هم در یک راستا قرار نگیرند.
CROWDING
به شلوغی دندانها گفته میشود که در آن تعداد بیشتر از حد نرمال دندان در یک ردیف قرار گرفته و یا فضای داخلی فک آنقدر کوچک است که موجب روی هم افتادن دندانها شده است.
به طور کلی مشکلاتی از قبیل بهمریختگی و شلوغی بین دندانها crowing، فاصلهی بین دندانها، کراس بایت cross bite، اوربایت overbite ، اپن بایت open bite و… را میتوان با استفاده از ارتودنسی اینویزیلاین برطرف کرد.
روش های ساخت پلاکهای نامرئی مناسب دندان شما چگونه است
در این نوع از ارتودنسی ، در آزمایشگاههای ویژه پلاکهای نامرئی توسط کامپیوتر برای هر فرد ساخته میشوند اما کاربرد ارتودنسی اینویزیلاین را باید در موارد کاربردی خاص و در شرایط مشخص در نظر گرفت. در واقع ارتودنسی نامرئی شیوه نوینی از ارتودنسی متحرک دندان است که از تهیه قالب برای دندانها شروع شده و در نهایت روی دندانها پیادهسازی میشود.
بنابراین، اگر دندانهای مرتبی ندارید، باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کرده و مشاوره های لازم را کسب کنید. در این فرایند، با اشعه ایکس از دهان شما تصویربرداری میشود و ساختار صورت شما نیز مورد بررسی قرار میگیرد. اگر شدت بی نظمی دندانهای شما در حد خفیف تا متوسط باشد و امکان حرکات دندانی مورد نیاز با ارتودنسی اینویزیلاین وجود داشته باشد، میتوانید از ارتودنسی نامرئی استفاده کنید.
برای ساختن ارتودنسی اینویزیلاین ، متخصص ارتودنسی قالبی از دندانهای شما می گیرد و با نرم افزار کامپیوتری مدرنی ساختار آنها را به گونهای ایجاد خواهد کرد که در نهایت، قالب ارتودنسی نامرئی شما کاملاً فیت و متناسب دهان و دندان شما باشد. هر قالب ارتودنسی اینویزیلاین با تنظیماتی نسبتاً متفاوت ساخته میشود تا فشاری را بر روی دندانهای خارج از ردیف شما ایجاد کند. این فشار، برای آن طراحی شده است تا دندانهای شما را به آرامی به موقعیت صحیح خود ببرد و لبخندی جذاب برای شما ایجاد کند. در ملاقات دوم با متخصص ارتودنسی ، چند قالب ارتودنسی نامرئی دریافت خواهید کرد که باید هرکدام را به مدت دو تا سه هفته استفاده کنید.