ممکن است شما هم هنگام شنیدن واژه ارتودنسی فردی را در ذهن خود مجسم کنید که با سیم های فلزی دندان هایش پوشانده شده است. تصویر ذهنی این چنینی برای برخی از بیماران شاید چندان هم غیر واقعی به نظر نیاید. بریس های فلزی و قدیمی، امروزه جای خود را به روش های مختلفی داده اند. روش های جدید ارتودنسی مانند الاینر های شفاف نامرئی از زمان معرفی خود با استقبال بی نظیر و روزافزون مردم همراه بوده اند.
شما هم اگر دارای فرزندی هستید که نیاز به ارتودنسی دارد؛ ارتودنسی نامرئی کودکان را به شما پیشنهاد میکنیم. ارتودنسی نامرئی یکی از جدیدترین و پرکاربردترین روش های درمانی در دندانپزشکی به شمار می آید. ارتودنسی نامرئی کودکان و نوجوانان با استفاده از بریس های مخصوصی انجام می شود که کاملا متناسب با شرایط کودکان و نوجوانان طراحی شده اند. میزان استفاده از این روش به دلیل تاثیر زیاد آن در روند درمان، افزایش چشمگیری داشته است.
معاینه و تشخیص بیماری های ارتودنسی در کودکان، اغلب باید در سنین پایین و به دلیل پیشگیری انجام شود. علائم بیماری های نیازمند ارتودنسی اغلب پیش از اینکه دندان های دائمی کودکان رشد کامل داشته باشند؛ نمایان می شوند. تشخیص بیماری های ارتودنسی در کودکان پیش از آسیب های جدی و مشکلات سلامتی دهان و دندان، میتواند روند درمان را تسریع کند. ویزیت و معاینه در سنین پایین توسط متخصصین مجموعه ما، موجب می شود که مشکلات ارتودنسی کودکان هر چه سریعتر تشخیص داده شده و تحت درمان قرار گیرد. مرکز تخصصی ارتودنسی دکتر خطیبی؛ آماده ارائه خدمات ارتودنسی نامرئی به افرادی می باشد که مایل به استفاده از بریس های نامرئی هستند.
ارتودنسی نامرئی چه مشخصاتی دارد؟
الاینر های شفافی که در ارتودنسی نامرئی استفاده می شود از پلاستیک پلی اورتان ساخته می شوند. پلاستیک پلی اورتان استفاده شده در این الاینر ها؛ تقریباً حالت نامرئی دارند. بریس های فلزی ثابت و یا بریس های شفاف سرامیکی به صورت مستقیم یا با استفاده از اتصالات مخصوصی به دندان ها متصل می شدند. الاینر های شفاف برخلاف تجهیزات قدیمی، حالت متحرک دارند و میتوان آنها را از روی دندان برداشت. متحرک بودن این الاینر ها موجب می شود که فرد جهت شرکت در مراسمات مختلف، غذا خوردن، مسواک زدن و یا نخ دندان کشیدن به راحتی آنها را از روی دندان های خود بردارد.
برای مشاوره و درمان در واتس اپ با ما در ارتباط باشید 09199767767
ارتودنسی شفاف کدام یک از مشکلات فک و دهان کودکان را می تواند اصلاح کند؟
فاصله یا همپوشانی زیاد بین دندان ها و یا اصلاح جلو آمدگی فک ها با استفاده از ارتودنسی نامرئی کودکان قابل درمان می باشد. مواردی که از آنها نام بردیم رایج ترین مشکلات فک و دندان بین کودکان و نوجوانان می باشد. تنظیم برنامه درمان برای ارتودنسی نامرئی کودکان باید توسط متخصص ارتودنسی که دارای تجربه کافی در حوزه ارتودنسی های نامرئی است، انجام شود. مهارت و تجربه پزشک در این زمینه، بهترین نتایج را مانند ارتودنسی های ثابت با استفاده از بریس های فلزی به ارمغان می آورد.
ارتودنسی پیشگیری چه کاربرد هایی دارد؟
جالب است بدانید که درمان مشکلات ارتودنسی را می توان از سن هفت سالگی کودکان، آغاز کرد. زمانبندی درست برای شروع درمان ارتودنسی نامرئی کودکان و یا ارتودنسی های ثابت، تاثیر زیادی در رسیدن به نتایج ماندگار تر خواهد داشت. لازم به ذکر است که سن شروع درمان ارتودنسی؛ ممکن است نسبت به شرایط آناتومی، شدت و نوع بیماری، متغیر می باشد. جهت درمان مشکلات ارتودنسی و عضلانی- اسکلتی مرتبط به استخوان فک، بهترین سن شروع درمان ۷ تا ۱۰ سالگی می باشد. جهت اصلاح حالت استخوان های حمایت کننده و شکل فک با استفاده از روش های ارتوپدی در این مقطع سنی، میتوان نتایج خوبی به دست آورد. درمان این مشکلات در این مقطع سنی حساس می تواند از بروز و افزایش شدت مشکلات دهان و دندان در آینده جلوگیری کند.
چرا باید برای کودکان از ارتودنسی شفاف استفاده کرد؟
همانطور که میدانید؛ الاینر های شفاف حالت متحرک دارند و قابل برداشته شدن نیز هستند. مزایای استفاده از ارتودنسی نامرئی کودکان؛ شامل موارد زیر می باشد:
- استفاده از لوازم ارتودنسی متحرک برای کودکان موجب می شود که آنها راحت تر دندان های خود را تمیز کرده و مسواک بزنند. تمیز بودن دندان ها در طول روند درمانی ارتودنسی از پوسیدگی دندان ها جلوگیری خواهد کرد.
- برخی کودکان ممکن است دوست نداشته باشند علائم درمان ارتودنسی در ظاهر آنها مشخص باشد. بریس های فلزی و ثابت به دلیل تغییراتی که در چهره کودک ایجاد میکنند؛ ممکن است به غرور و اعتماد به نفس کودکان آسیب بزنند. استفاده از الاینر های نامرئی، موجب می شود کودکان بدون نگرانی از تغییر در ظاهر خود، جهت ادامه درمان ارتودنسی همکاری لازم را داشته باشند.
- جهت محافظت از بریس های فلزی؛ کودکان مجبور بودند که غالباً غذاهای مخصوصی بخورند. الاینر های متحرک و نامرئی به کودکان حق انتخاب میدهد تا غذا ها و خوراکی های مورد علاقه خود را به راحتی بخورند.
- تولید الاینر های شفاف از مواد نرم و انعطاف پذیر موجب می شود که بافت نرم و حساس کودکان دچار حساسیت یا آسیب نشود.
- مزیت دیگر استفاده از ارتودنسی نامرئی برای کودکان جلوگیری از ساییدگی دندان های کودکان می باشد. دندان قروچه و عادت داشتن به ساییدن دندان ها یکی از رایج ترین معضلات کودکان می باشد. استفاده از الاینر های شفاف موجب می تواند از فرسایش زیاد دندان های کودکان محافظت کند.
متحرک بودن این الاینر های ارتودنسی نامرئی کودکان علاوه بر مزیت هایی که دارد؛ ممکن است معایبی نیز داشته باشد. یکی از معایب استفاده از این الاینر ها برای کودکان؛ خارج کردن الاینر ها توسط کودک به صورت مرتب می باشد. خارج کردن الاینر ها در مواقع غیر ضروری، ممکن است روند درمان را به تعویق بیاندازد.
بهترین سن برای انجام ارتودنسی نامرئی کودکان
برای انجام و شروع ارتودنسی نامرئی کودکان، نمی توان هیچ سن خاصی را تعیین کرد. جهت انجام ارتودنسی نامرئی کودکان، متخصص ارتودنسی ضمن معاینه می تواند بگوید که فرزند شما نیازمند این روش درمانی می باشد یا خیر. جهت انجام ارتودنسی نامرئی کودکان باید دندان های کودک بدون مشکلاتی مثل پوسیدگی رشد کرده باشند. اوایل ۱۲ سالگی در صورت نبود مشکلات دندانی دیگر، می تواند سن مناسبی برای شروع درمان ارتودنسی شفاف باشد.
از کجا بفهمیم ارتودنسی نامرئی کودکان برای کودک ما مناسب است یا خیر؟
عواملی مثل سن و خصوصیات بیمار هستند که تعیین میکنند، درمان ارتودنسی کودکان بر روی او موفقیت آمیز خواهد بود یا خیر. کودکان می بایست الاینر های اینویزیلاین را ۲۳ ساعت در هر روز روی دندان های خود نگه دارند. برخی از پزشکان توصیه میکنند که برای کودکان کوچکتر از بریس های قدیمی و ثابت استفاده شود. استفاده از بریس های فلزی ثابت برای کودکان، موجب می شود که جهت برداشتن و گذاشتن مجدد الاینر ها دچار مشکل نشوند. لازم به ذکر است که کودکانی که مشکلی با الاینر ها ندارند بهترین روند درمان برای آنها ارتودنسی شفاف خواهد بود.
تفاوت هزینه ارتودنسی نامرئی با ارتودنسی ثابت
کلینیک های دندانپزشکی مختلفی هستند که خدمات ارتودنسی نامرئی و ارتودنسی ثابت را با کمترین تفاوت قیمت و بدون هیچگونه تفاوتی انجام می دهد.
درمان به روش ارتودنسی نامرئی چگونه انجام میشود؟
الاینر های شفاف و نامرئی دقیقا همان کاری را انجام میدهند که ارتودنسی های قدیمی با استفاده از بریس های ثابت و فلزی انجام می دادند. تفاوت ارتودنسی سنتی یا قدیمی با ارتودنسی نامرئی در این است که پلاستیک های شفاف و منعطف جایگزین فلز شده اند. عملکرد ارتودنسی ها به این شکل است که نیروی ملایم و مداوم به دندان ها وارد میکنند تا آنها در جایگاه درست خود قرار گیرند.
تنظیم برنامه ارتودنسی نامرئی کودکان برای مرتب کردن دندان هایشان، توسط متخصصین حرفه ای ما و با استفاده نرم افزار های خاصی انجام می شود. جابجایی دندان های کودکان در مراحل مختلف و به صورت پی در پی انجام می شود. هر کدام از مراحل، قالب پلاستیکی یا الاینر هایی نیاز دارد که روی دندان های پایین و بالایی کودکان شما قرار بگیرد. الاینر های مختلف تا زمان پایان روند درمان برای جابجایی تدریجی دندان های کودکان مورد استفاده قرار می گیرد. تعویض الاینر در مراحل مختلف تا زمان ردیف شدن کامل دندان های کودکان، انجام می شود.
تغییرات در حوزه ارتودنسی نامرئی
با گذشت زمان پیشرفت های جدیدی نیز در زمینه ارتودنسی نامرئی، اتفاق افتاد. می توان گفت این پیشرفت ها تا حد زیادی ارتودنسی نامرئی را به مناسب ترین روش درمانی برای کودکان و نوجوانان تبدیل کرده است. پیشرفت های ارتودنسی نامرئی؛ شامل موارد زیر می باشند:
- استفاده از زائده های مخصوص به نام Eruption tab، جهت ایجاد فضای کافی برای دندان هایی که به صورت کامل رشد نکرده اند.
- استفاده از شاخص های پیشرفت روند درمان در مواد سازنده الاینر ها. شاخص های پیشرفت روند درمان به مرور زمان و با ساییده شدن محو می شوند. مزیت استفاده از این شاخص ها این است که کمک میکنند تا از هر الاینر دقیقا برای مدت زمان تعیین شده استفاده شود. موفقیت درمان ارتودنسی نامرئی زمانی اتفاق می افتد که از هر الاینر صرفا در مدت زمان تعیین شده برای آن، استفاده کرد.
نحوه نگهداری از ارتودنسی نامرئی کودکان و مراقبت از دندان های او
بزرگترین مزیت استفاده از ارتودنسی نامرئی؛ الاینر های شفاف و متحرک آنها هستند. کودک میتواند به راحتی الاینر های متحرک را برداشته و دندان های خود را تمیز کند. مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی برای کودکان موجب میشود تا باکتری ها و ذرات غذا ما بین دندانها یا الاینر ها گیر نکنند. باقی ماندن پلاک های باکتری و ذرات غذا، موجب بروز پوسیدگی دندان و افزایش احتمال بیماری های لثه میشود. لازم به ذکر است که خود الاینر ها هم مرتباً نیاز به تمیز کردن دارند. جهت شستشوی الاینر ها خود کودک هم میتواند آنها را با مسواک تمیز نموده و با آب ولرم شستشو دهد.
همان طور که میدانید؛ ارتودنسی نامرئی و ارتودنسی های قدیمی تفاوت هایی در روند درمان دارند. نقطه مشترک هر دوی این روش ها، نتیجه به دست آمده و حفظ این نتایج پس از درمان می باشد. نکته مهم پس از پایان درمان ارتودنسی کودکان؛ استفاده از نگهدارنده های تجویز شده توسط متخصص ارتودنسی می باشد. جهت هدر نرفتن هزینه و زحماتی که برای مرتب شدن دندان های کودکان خود صرف کردهاید؛ مطمئن شوید که کودک از نگهدارنده ها، استفاده میکند.
برای مشاوره و درمان در واتس اپ با ما در ارتباط باشید 09199767767