در حالت عادی هنگام خندیدن دندان ها مشخص می شوند ام بسیاری از افراد هنگام حرف زدن و یا خندیدن علاوه بر دندان ها، لثه های آن ها نیز مشاهده می شود که به این حالت لبخند لثه ای می گویند که این حالت برای بسیاری از افرادی که دچار آن هستند خوشایند نبوده و اعتماد به نفس آن ها را کاهش می دهد.
میزان مشخص بودن لثه ها در افرادی که لبخند لثه ای دارند متفاوت است و لبخند لثه ای در برخی از افراد به گونه ای است که هنگام حرف زدن نیز لثه های آن ها مشخص می شود و برخی افراد نیز تنها هنگام خندیدن با این مشکل مواجه می شوند.
همه افراد دوست دارند که دندان ها و لبخند زیبایی داشته باشند و از طرف دیگر سلامت دندان و لثه ها اهمیت ویژه ای دارد و در صورتی که فرم دندان و لثه ها مناسب و استاندارد نباشد اعتماد به نفس فرد پایین می اید از این رو لبخند لثه ای تاثیر زیادی در کاهش اعتماد به نفس بسیاری از افراد داشته است.
علت بروز لبخند لثه ای
بهصورت عادی و طبیعی هنگام لبخند زدن ۱ تا ۲ میلیمتر از لثه ها مشخص می شوند اما در صورتی که این میزان افزایش یابد به آن لبخند لثه ای می گویند که در این حالت تا ۷ میلیمتر هنگام لبخند زدن لثه ها مشخص می شود.
علاوه بر این که لبخند لثه ای ظاهر فرد را دچار اختلال می کند اما تاثیر آن بر روحیه فرد بیشتر بوده و افرادی که این مشکل را دارند این حساسیت را هنگام حرف زدن و لبخند زدن دارند که ظاهر زشتی پیدا می کنند و به همین دلیل در روحیه آن ها تاثیر گذاشته و موجب خجالت آن ها می شود.
علاوه بر مشکلاتی که ذکر شد افرادی که دچار لبخند لثه ای هستند به دلیل حالتی که لثههایشان دارد برای انجام دادن سایر فعالیت ها مانند غذا خوردن و یا مسواک زدن و تمیز کردن دندان ها نیز دچار مشکل شده و جایگاه نامناسب و اندازه غیر استاندارد لثه ها باعث می شود که دچار آسیب و خونریزی و التهاب شوند.
برای مشاوره و درمان در واتس اپ با ما در ارتباط باشید 09199767767
روش های مختلف برطرف کردن درمان لبخند لثه ای
مشکل لبخند لثه ای باعث شد که روش های مختلفی برای برطرف کردن این مشکل ابداع شوند که بهصورت کلی امروزه دو روش جراحی و غیر جراحی برای از بین بردن این مشکل وجود دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
بهترین متخصص که می تواند راهنمایی لازم را برای انتخاب روش مؤثر برای از بین بردن لبخند لثه ای پیشنهاد کند متخصص ارتودنسی است
برطرف کردن مشکل لبخند لثه ای به روش جراحی
در روش جراحی پزشک متخصص با توجه به شدت این مشکل عمل مناسبی را با استفاده از روش ها و تجهیزات مختلف بر روی لثه ها انجام داده و این مشکل را برطرف می کند. روش عمل جراحی روشی تهاجمی بوده و قطعا عوارضی را به همراه خواهد داشت.
درمان لبخند لثه ای با استفاده از روش ارتودنسی
یکی از متداول ترین روش ها برای از بین بردن مشکل لبخند لثه ای، استفاده از روش ارتودنسی است اما برای درمان لبخند لثه ای با روش ارتودنسی باید دقت کرد که کاندیدای مناسبی برای انجام این روش بود.
بهصورت کلی هنگامی که مشکل لبخند لثه ای بر اثر مواردی مانند کوتاهی دندان ها یا اختلال فکی تشخیص داده شود درمان با روش ارتودنسی انجام می شود اما ذکر این نکته وجود دارد که برای درمان به روش لبخند لثه ای باید سن مراجعه کننده نیز کم باشد. مظالعه بیشتر : ارتودنسی کودکان
در روش درمان لبخند لثه ای با ارتودنسی از تکنولوژی TADS استفاده می شود که اختلالات و ناهنجاری های هر دو فک بالا و پایین قابل حل شدن بوده و مشکل دندان لثه ای برطرف می شود. مطالعه بیشتر : ناهنجاری کراس بایت و روش درمان آن
درمان لبخند لثه ای به روش های غیر از جراحی
علاوه بر روش های ذکر شده روش های دیگری که غیر از جراحی هستند نیز برای برطرف کردن مشکل لبخند لثه ایوجود دارد که در این روش ها فرد مراجع کننده بدون بیهوش شدن و یا عمل چندان سخت و طولانی با تکنیک های که پزشک ارائه می دهد مشکل را برطرف می کند.
یکی از روش های غیر عمل جراحی بوتاکس است که قطعا نامه بوتاکس را شنیده ایم که در این روش عضلاتی که باعث کشیده شدن لب ها و مشخص شدن لثه ها هنگام لبخند می شود با استفاده از سم رقیق شده فلج می شوند و در نتیجه انجام این فرآیند لثه های فرد هنگام لبخند زدن مشخص نخواهند شد.
برطرف کردن مشکل لبخند لثه ای با روش بوتاکس
برای برطرف کردن مشکل لبخند لثه ای با روش بوتاکس نیز باید کاندیدایی مناسبی برای انجام آن بود که برای تشخیص این مورد باید به پزشک مناسب مراجعه کرد و در صورت تشخیص پزشک این روش را بکار گرفت.
یکی از مسائلی که هنگام تزریق بوتاکس برای رفع لبخند لثه ای وجود دارد این است که به میزان دوزی از سم که تزریق می شود دقت نمود که این میزان در هر مراجعه کننده متفاوت بوده و در صورتی که میزان سم کم باشد بوتاکس نتایج دلخواه را برای شما به ارمغان نخواهد آورد و در صورتی که زیاد از حد باشد نیز مشکلاتی را برای ظاهر و لبخند به وجود خواهد آورد.
یکی از نکاتی که وجود دارد این است که بوتاکس روشی دائمی نیست و بعد از چند ماه و از بین رفتن اثرات سم باید آن را مجدداً تمدید و ترمیم کرد.
از دیگر روش های غیر تهاجمی برای از بین بردن مشکل لبخند لثه ای تزریق ژل است که در این روش مواد مخصوصی برای حجیم کردن لب ها تزریق می شود و از این طریق لثه ها هنگام خندیدن کمتر پیدا می شوند که ژل های مختلفی برای تزریق مورد استفاده قرار می گیرد همچنین در بعضی موارد نیز از تزریق چربی برای برطرف کردن این مشکل استفاده می شود.
نکته ای که برای انجام خدماتی مانند تزریق ژل بوتاکس و یا چربی وجود دارد این است که همه این عمل ها باید توسط پزشکان متخصص و ماهر انجام شود زیرا در صورتی که به درستی انجام نشود عوارض جبرانناپذیری را به وجود خواهد آورد.
سوالات متداول در مورد لبخند لثه ای
- چه افرادی دچار عارضه لبخند لثه ای و چه روش هایی برای درمان آن ها مناسب است؟
اگر هنگام خندیدن ۴ میلیمتر از لثه ها مشاهده شود فرد دچار لبخند لثه ای است و باید متناسب با میزان مشخص بودن لثه ها روش درمان مناسب را انتخاب کرد اما به صورت کلی در افراد زیر ۱۲ سال روش ارتودنسی و سنین بالای ۱۲ سال از روش های جایگزین ذکر شده برای برطرف کردن مشکل لبخند لثه ای بکار گرفته شود.
- آیا لبخند لثه ای برای کودکان با عوارض خاصی همراه است؟
همانطور که گفته شد لبخند لثه ای ظاهر فرد را تغییر داده و امکان دارد اعتماد به نفس فرد را کاهش دهد بنابراین برای جلوگیری از کاهش اعتماد به نفس و مشکلات روحی بهتر است که در صورت که کودکان با این مشکل مواجه هستند به یک متخصص ارتودنسی در کرج مراجعه کرد و با انجام ارتودنسی مشکل را برطرف نمود و در صورتی که شدت لبخند لثه ای زیاد نباشد نیازی به درمان نخواهد بود اما در صورتی که لبخند لثه ای بیشتر بوده و کاملا مشاهده می شود می توان با روش درمان ارتودنسی آن را برطرف کرد.
برای مشاوره و درمان در واتس اپ با ما در ارتباط باشید 09199767767